Vedlikehold av produkter

Mange av produktene som brukes i behandling, har behov for ett vist vedlikehold. Derfor har vi satt opp litt råd og tips for de produktene som dette gjelder:

Behandlingsbenker
OVERFLATE: Alle behandlingsbenker har en overflate som trenger jevnlig vedlikehold -både for å beholde kvaliteten, men også for å unngå flekker, uttørking osv. Våre benker har PU eller PVC overflate (kunstlær), og benkene må derav behandles på lik linje med andre møbler med overflate i kunstlær. Det finnes både produkter som renser, vasker, og beskytter benken; du finner produkter til dette HER!, eller du kan kjøpe liknende produkter i de fleste møbelforetninger. Overflaten kan også tørke ut/-eller bli skadet, dersom benken blir stående over lengere tid i direkte sollys, eller i fuktige omgivelser; så prøv å unngå dette -men det er i så tilfelle ekstra viktig med behandlingen.
RAMME/UNDERSTELL: I likhet med feks. en bil, er det også viktig å vedlikeholde ramme og understell. Her går det mest i å holde det rent og tørt, og smøre opp bevegelige deler. Ved daglig bruk, vil ledd, pumper og bolter trenge litt smøring etter en stund (helst litt jevnlig) -og du slipper da feks. knirk.
MOTORER/PUMPER: Som nevt over, kan det lønne seg å smøre pumper etter en stund -men husk også å sjekke at ikke ledninger ligger i klem, sitter godt i kontrollboksen, og at det ikke er kommet noen skader på noen av disse.

Maskiner
SLIPEMASKINER: De fleste slipemaskiner (handstykket) bør renses en gang i blandt, slik at negl/og hudstøv ikke skaper problemer (de fleste av disse skrus enkelt opp ved vridning). Ellers er det serdeles viktig på maskiner med spray; at riktig vann benyttes i spray, og at vanntanken rengjøres jevnlig. Bruk av feil vann, eller manglende rengjøring, kan føre til at pumpen tettes -og som igjen gjør at maskinen stopper (dette er også oppgitt i bruksanvisningene)
HUDPLEIEAPPARATER: Her er det litt variert vedlikehold som trengs, da det er stor forskjell fra apparat til apparat -men det viktigste er rengjøring. Og på apparater der det er gjennomføringer av vann, krystaller eller liknende, er det viktig å følge bruksanvisning -og sørge for at mengder, utblåsning og montering skjer etter beskrivelse.
SPRAYTAN: Også her er det viktigste å holde utstyret rent. Ved jevne mellomrom, bør det brukes litt varmt vann som "sprayes" gjennom systemet.
VOKSVARMERE: Her er det veldig viktig med renhold: ikke bare for at varmeren skal se fin ut, men også p.g.a. sikkerheten. En varmer som rengjøres etter en dags bruk, vil vare mye lenger -og ikke minst ser mye bedre ut i en klinikk.

Klinikk møbler
ARBEIDSSTOLER: På lik linje med behandlingsbenker, så er også overflaten på stoler i PU eller PVC -og trenger jevnlig vedlikehold, og behandling med rens/-og beskyttelse for kunstlær. I tillegg kan det også lønne seg å smøre den hydrauliske pumpen i ny og ne, og eventuelt renske hjulene for rusk.
ØVRIGE MØBLER: De fleste andre klinikk-møbler er ganske vedlikeholdsfrie; men det er likevel viktig å rengjøre feks. manikyrbord, trillebord osv., -for å beholde overflaten fin og blank, samt unngå flekker o.l.

Ellers er det selvsagt viktig å jevnlig kontrollere utstyret som brukes; sjekk at det ikke er brudd i ledninger, knuste kolber, eller om det er andre ting som ikke er normalt. Husk også at ikke garanti gjelder ved manglende vedlikehold, slittasjedeler, feil bruk, eller fysiske skader /skader som oppstår ved manglende vedlikehold, slag, transport osv..