Gå til innholdet

5 vanlige feil når du lager en hybridmanikyr hjemme.

Flere og flere investerer i utstyr for å kunne ha sin egen salong hjemme, eller til enkelt vedlikehold av manikyren uten å måtte oppsøke salong hver gang. Hybridmanikyr er ikke vanskelig, og det er grunnen til at flere og flere utstyrer seg med UV/LED-lamper, el-filer, hybridbaser, topper og annet tilbehør til neglestyling. Men selv om utstyret er på plass er det ikke alltid manikyren blir som forespeilet. Basen/lakken herder ikke, hybriden i seg selv er ikke holdbar, og sluttresultatet blir ikke helt som du hadde tenkt. 

Det er 5 vanlige feil som oftest gir et uønsket resultat. Her kommer en oversikt over de vanligste feilene og hvordan du kan unngå de. 

FEIL NUMMER 1 - FEIL PREPARERING AV NEGLER 

Forarbeidet til manikyren er et av de viktigste stegene i prosessen. Mange ignorerer dette og tenker at riktig UV/LED-lampe vil gjøre susen og kurere hybrid uansett. Dette stemmer ikke helt. Uten matting og avfetting av neglplaten, vil manikyren få en dårligere kvalitet og bli ødelagt etter kort tid. Denne feilen innen neglestyling er den hyppigste, rett og slett fordi den er mest tidkrevende.

Så utstyr deg med en poleringsblokk eller en fil med en gradering på 180/240, og matt negleplaten forsiktig. Fjern også løs hud rundt neglen. Du kan gjøre det med en trepinne og nipper eller med el-fil og slipekapper. Gi neglene dine riktig form, avfett dem med CLARESA CLEANER og tørk av med en støvfri bomullspad.

FEIL NUMMER 2 - FOR MYE BASECOAT ELLER HYBRIDLAKK

Mer betyr ikke alltid bedre, og absolutt ikke i hybridmanikyr. Dette steget krever også litt tid, men vil absolutt være verdt tidsbruken. Det anbefales å heller bruke flere, men tynnere lag med produkter før du herder i lampen. Blir laget for tykt kan du risikere at det ikke herder skikkelig, lakken blir ujevn og rynkete, eller den faller lettere av. Du risikerer også at produktet flyter utover mot hud og neglbånd som ikke vil se pent ut, og som vil gjøre levetiden på manikyren kortere.  

FEIL NUMMER 3 - SIKRING AV DEN FRIE KANTEN AV NEGLEN

 Den frie kanten av neglen er tuppen, det som strekker seg utover fingertuppen. Mange lurer på hvorfor det dannes luftbobler under hybridmanikyren, eller hvorfor lakken flasser av i kanten. Grunnen er enkel - den frie kanten av neglen blir ikke lakkert.

Så ikke glem den frie kanten av neglen under neglestyling når du påfører hvert lag, både basecoat, lakk og topcoat. Ikke glem å jevne ut produktet godt. 

FEIL NUMMER 4 - DEKKE NEGLEBÅNDENE MED HYBRIDLAKK

Denne feilen kan fort oppstå ved hastverk eller påføring av for tykke lag. Lakkerte neglebånd vil ikke gi en pen manikyr, og lakken vil mest sannsynlig flasse av selv etter herding. I verste fall kan lakken på de oversvømmede neglebåndene forårsake allergi.

Derfor er det viktig å spre et tynt lag av produktet.  Og fjern gjerne neglebåndene forsiktig før du styler neglene.

FEIL NUMMER 5 - FEIL HERDETID MED EN UV / LED-LAMPE

Hvorfor tørker ikke hybridlakken? Tykkelsen på laget kan lett få skylden igjen. For tykt lag av produktet kan føre til at det ikke stivner skikkelig. En annen grunn kan være at neglene får for kort tid under lampen. Hybridlakk, avhengig av pigmenteringen, krever vanligvis 60 sekunder under lampen for hvert lag, og baser 30 sekunder.

Husk også at lampen din bør ha riktig kraft - minimum 48W. Siden lamper med lavere effekt krever lengre eksponeringstid, tørker produktene saktere ut. Og jo tregere de gjør det, er det fare for søl eller allergi.

 

Adresse
Mjåvannsvegen 160, 4628 KRISTIANSAND
Telefon
47 77 13 55
E-postadresse
post@silverlines.no
Foretaksregisteret
992722754 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business