Leasing

Hva er leasing?
Leasing er en leie og/eller en nedbetalingsavtale der ett objekt leies over en avtalt periode, og enten kjøpes ut eller leies videre etter endt periode.

Hvem kan lease?
Hos oss er det kun bedrifter som kan lease, og forbeholdt at en kredittvurdering godkjennes.

Hva kan leases?
Alt av utstyr med kjøpssum f.o.m. kr. 15 000,- eks mva og oppover kan leases (gjelder ikke forbruksvarer). Eksempelvis behandlingsbenker, maskiner, innredning og liknende. Skal du starte en ny klinikk, ruste opp den du har, eller investere i dyrt utstyr, er leasing ett veldig godt alternativ.

Hva koster leasing?
Ved leasing kan du velge mellom 3 perioder: 36, 48, eller 60 måneder, hvorav månedskostnaden varierer avhengig av kjøpesum og leieperioden. Som ett eksempel: en behandlingsbenk til kr. 26 000,- eks mva; her vil månedsbeløpet være*:

  • ca kr. 595,- eks mva ved 60 mnd
  • ca kr. 720,- eks mva ved 48 mnd
  • ca kr. 933,- eks mva ved 36 mnd

Hva er fordelen med leasing?
Stadig flere bedrifter velger å lease utstyr og maskiner. Fordelene med leasing er mange og velger man leasing er det blant annet skattemessig fradragsberettiget, det er forutsigbare kostnader, det frigjør kapital til investeringer som skaper vekst i din bedrift og mye mer.

  • Ved å bruke leasing som finansiering når du skal ha nytt utstyr, bruker du ikke av egne midler.
  • Ved å velge leasing vil du frigjøre kapital og få et større handlingsrom under leasingperiode. Leasing gjør det enklere for deg å oppgradere utstyret oftere.
  • Fleksibel nedbetalingstid. Hvor lang tid du ønsker å bruke på nedbetaling av utstyret kan du velge selv. Det mest vanlige er to til fem år, uansett hva du velger får du en fast sum per måned som gjør det enklere for deg å holde oversikt under hele leasingperioden.
  • Utenom å bidra til bedre likviditet og større fleksibilitet i firmaet ditt har leasing helt klart noen skattemessige fordeler. Leasingbeløpet utgiftsføres fortløpende og er fradragsberettiget i skatteregnskapet.
  • Utenom å bidra til bedre likviditet og større fleksibilitet i firmaet ditt har leasing helt klart noen skattemessige fordeler. Leasingbeløpet utgiftsføres fortløpende og er fradragsberettiget i skatteregnskapet

Ønsker du å lease?
Send oss en mail med informasjon om ditt firma, og inkluder hvilke produkter du ønsker å lease, så får du en oversikt over kostnaden og fremgangen.

* Priser gitt i eksempel kan variere, basert på rente og betingelser på kjøpsdato. Faktiske kostnader vil alltid oppgis før en avtaleinngåelse.