Gå til innholdet

5 vanlige feil

Flere investerer i dyrt utstyr for å kunne ha sin egen salong hjemme, eller til enkelt vedlikehold av manikyren uten å måtte oppsøke salong. Hybridmanikyr er ikke vanskelig, men selv med riktig utstyr - er det ikke alltid manikyren blir som ønsket. Basen/lakken herder ikke, manikyren faller av eller resultatet blir ikke pent. Her kommer de 5 vanligste feilene!

Første feil er preparering av neglene. Forarbeidet til manikyren er et av de viktigste stegene i prosessen. Mange ignorerer dette og tenker at riktig UV/LED-lampe vil kurere hybrid uansett. Dette stemmer ikke for uten matting og avfetting av negleplaten, vil manikyren få dårlig kvalitet og bli ødelagt etter kort tid. Denne feilen innen neglestyling er den hyppigste, rett og slett fordi det er den mest tidkrevende. Utsyr deg med en poleringsblokk eller en fil med en gradering på 180/240 og matt ned negleplaten forsiktig. Fjern også løs hud rundt neglen med en trepinne og nipper. Gi neglene riktig form, avfett med claresa cleaner og tørk av med en bomullpad.

Andre feil er påføring av for mye produkt. Dette steget krever tid, men det er absolutt verdt det. Vi anbefaler heller å bruke tynnere og flere lag før du herder i lampen. Blir laget for tykt kan du risikere at UV-strålene ikke når gjennom og at neglen derfor ikke blir herdet i lampen. Dette kan også føre til at resultatet blir ujevnt. Du risikerer også at produktet flyter utover hud og neglebåndet, noe som reduserer holdbarheten veldig.

Tredje feil er sikring av den frie kanten på neglen. Den frie kanten er tuppen, det som strekker seg utover fingertuppen. Mange lurer på hvorfor det dannes luftbobler under hybridmanikyren, eller hvorfor lakken flasser av i kanten. Grunnen er enkel - den frie kanten blir ikke lakkert. Ikke glem å lakke den frie kanten under neglestyling når du påfører hvert lag. Det gjelder både farge, base og top.

Fjerde feil er at neglebåndene dekkes med lakk. Denne feilen kan fort oppstå ved hastverk eller påføring av for tykke lag. Lakkerte neglebånd vil ikke gi en pen manikyr, og lakken vil sannsynligvis flasse av selv etter herding. I verste fall kan lakken på de oversvømmende neglebåndene forårsake allergi. Derfor er det viktig å bruke tynt lag med produkt og gjerne dytte/fjerne neglebåndene før du legger en manikyr.

Femte og siste fekk er feil herdetid med UV/LED-lampe. Her kan vi se tilbake til feilen med å påføre for tykt lag med produkt, da det kan føre til at det ikke herdes skikkelig. En annen grunn er at neglene ikke ligger lenge nok under lampen. Hybridlakk krever vanligvis 60 sekunder under lampen for hvert lag, mens base og top krever 30 sekunder. Lampen bør også ha riktig kraft - minimum 48W. Lamper med lavere effekt krever lengre eksponeringstid, som fører til at produktene tørker saktere ut. 

Adresse
Mjåvannsvegen 160, 4628 KRISTIANSAND
Telefon
47 77 13 55
E-postadresse
post@silverlines.no
Foretaksregisteret
992722754 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business