Gå til innholdet

Hvordan ta vare på pensler?

For å opprettholde mykheten og egenskapene til neglepensler, er det viktig å ta godt vare på de! Først og fremst vil vi fraråde å oppbevare pensler nær et vindu eller UV-LED lampen, da UV stråler lett kan gjøre at penselen blir stiv som følge at den blir herdet. Mange tror man bør bruke en cleaner for å rense penslene, men dette er ikke til å anbefale. Cleaner inneholder stoffer som kan forårsake at pensel hårene blir tørket, smuldret eller blir ødelagt.

Vi vil anbefale å rense penslene på en mer skånsom måte!
Start med å dra penslen frem og tilbake forsiktig på en bomull pad, for å fjerne mest mulig produkt. Deretter smør kosten inn i basecoat og dra penselen forsiktig frem og tilbake på en ny bomullpad. Pass på og ikke fjern all basecoaten, før du til slutt legger kosten på et mørkt område. Bruk fingrene til å opprettholde formen på hårene, slik at de ikke mister sin opprinnelige fasong. Når penselen har ligget en liten stund med basecoat, bruk en ny bomullpad til å rense/tørke av forsiktig. 

Det samme gjelder med rensing mellom hver farge du bruker. Vanligvis vil det holde her med å kun dra den forsiktig på en bomullpad, men enkelte sterke farger krever nok rensing med litt basecoat. Om penselhårene er tørre og bøyde, kan du forsøke å dra den gjennom kokende vann - da dette kan hjelpe til å gjenopprette fasongen. Når penselen ikke brukes, vil vi anbefale å bruke «boksen»/lokket som følger med, eventuelt investere i et etui eller en oppbevaringsboks for koster. 

Adresse
Mjåvannsvegen 160, 4628 KRISTIANSAND
Telefon
47 77 13 55
E-postadresse
post@silverlines.no
Foretaksregisteret
992722754 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business