Gå til innholdet

Sprø negleplate, hvorfor? Vanlige årsaker, som du kanskje ikke visste om!

Tørre, sprø og sakte voksende negler? Dette er et problem hos ganske mange, og det kan være flere årsaker til problemet.

Det er en generell tro på at kroppen har god helse når man har glatte og sunne negler. Det er kjent at ulike typer mineralmangler eller skjulte sykdommer kan oppdages på negleplaten. Ikke overraskende er den naturlige reaksjonen på sprø negler å gå til apoteket for orale preparater - vitaminer og kosttilskudd. Men hva om vitaminer ikke hjelper? Hva forårsaker egentlig sprø og kjedelige negler?

SKJØR PLATE - HVORFOR?

En tilsynelatende frisk og sunn neglplate kan også utvikle seg til å bli tørr og skjør. Det er mange grunner, og de betyr ikke nødvendigvis kompliserte og farlige sykdommer i kroppen.  Her er de vanligste årsakene:

  • Feil neglepleie;
  • Dårlig utførte pleiebehandlinger som forårsaker tørking og skade på negleplaten;
  • Bruk av hybridlakk til tross for negleplatens feil tilstand - f.eks sykdommer eller skade på platen;
  • Måten å fjerne hybridlakk fra neglen på er feil, i stedet for riktig fjerning;
  • Mangel på riktig håndbeskyttelse ved kontakt med kjemikalier og irriterende stoffer;
  • Negleplate sykdommer som ringorm eller sopp;
  • En drastisk endring i kostholdet ditt, uten grønnsaker, frukt og proteiner.

Ulike typer skader påvirker prosessen med keratinisering av neglen. Den består i den gradvise forsvinningen av levende celleorganeller - cytoplasma, kjerne - og påvirker avleiringen av uoppløselige keratinproteiner. Det glatte utseendet på neglene er betinget av dannelsen av keratiniserte celler, hvis båndene er sterke. I tilfelle skade er denne overholdelsen vanskelig og kan gjør at platen blir sprø og kjedelig, og neglen får vanskeligheter med å vokse .

SKJØRE NEGLER, OG HVORDAN DU SKAL HÅNDTERE DET?

Det første trinnet i gjenoppliving av en sprø negleplate er selvfølgelig å eliminere noen av de ovennevnte faktorene som skader negleplaten. I tillegg er det verdt å følge tipsene nedenfor for å gjøre platen sterk og hard igjen:

  • Gi neglene hvile og gi opp kosmetiske behandlinger som irriterer negleplaten for en periode. Bruk i stedet pleiende produkter som vil styrke neglelagene. En god løsning vil være keratinpreparater - f.eks. Keratine Bandage nail conditioner. Etter noen uker vil du merke en synlig forskjell.
  • En av faktorene som kan tørke ut neglene er aceton. Aceton forekommer i mange neglelakkfjernere. Hvis du har oppdaget  problemer med negleplaten, bør du velge preparater som ikke inneholder aceton. Husk også, etter bruk av neglelakkfjerner, vask hendene og påfør negleolje.
  • Et veldig viktig element i pleie av neglene, er også valg av riktig fil. I tilfelle problemer med negleplaten, kan det være lurt å velge glass eller papirfil med en finkornet struktur. Disse filene er mer skånsomme, og forhindrer lagene i neglen i å splitte. Det er også verdt å huske at neglene skal files i en retning.
  • Hvis du er en fan av hybrid negler, velg preparater beriket med proteiner, vitaminer og mineraler. En perfekt løsning er å bruke gummibaser, som styrker negleplaten og støtter regenereringen.

KOSTENS INNFLYTELSE PÅ NEGLENS TILSTAND.

Selv om et godt balansert kosthold ikke er den viktigste faktoren for sterke og harde negler, er det ikke uten betydning. Derfor, hvis du ikke bare vil ta vare på din generelle helse, men også på negleplaten, må kostholdet ditt inneholde vitaminer, mettede fettsyrer, meieriprodukter og magert kjøtt .

Husk at en sprø negleplate kan ha forskjellige overflater. Derfor er det veldig viktig å ta vare på negler og beskytte dem mot mekaniske skader og etsende midler. Så det er verdt å ta en pause fra hybrider for å bruke en regenererende behandling hvis du får problemer med neglene. Ved å følge tipsene ovenfor, bør neglene dine bli sterke og elegante, selv uten lakk!

 

Adresse
Mjåvannsvegen 160, 4628 KRISTIANSAND
Telefon
47 77 13 55
E-postadresse
post@silverlines.no
Foretaksregisteret
992722754 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business